SKÖRDETID

Hos oss hittar du alltid svenska och gotländska alternativ.

NÄRPRODUCERAT ÄR GOTLÄNDSKT

Vi hämtar de gotländska råvarorna samtidigt som vi levererar.

Vi älskar närproducerat. Våra gotländska leverantörer tar fram råvaror av högsta kvalitet – oavsett om det är potatis, ost, morotsmarmelad, kött eller något annat du behöver.

Vi har nästan alltid ett närproducerat alternativ, som smakar himmelskt och garanterar att din meny får en extra krydda. Självklart lämnar aldrig våra gotländska produkter ön. Nära är smakrikt!

FISK & SKALDJUR

Efterfrågan på havets läckerheter ökar hela tiden. Därför har vi idag har vi ett stort och gediget sortiment, genom samarbete med leverantörer som Feldts Fisk och Abba, med flera. Vi har tillgång till det bästa som havet kan erbjuda.

Självklart har vi genuint svenska produkter, som skalade och färskinlagda räkor, strömming, kaviar och inlagd sill. Vi har dessutom ett stort sortiment av rökta och gravade produkter, bland annat från lokala producenter som Katthammarsviks rökeri.

Utvecklingen och råvarutillgången har gjort att vi nu också kan erbjuda nya och välsmakande läckerheter från främmande länder, exempelvis hokifilé och kapkummel.

Fisk och skaldjur är gott, enkelt och nyttigt. Ur näringssynpunkt är havets goda några av våra viktigaste och bästa baslivsmedel.

NÄRPRODUCERAT ÄR GOTLÄNDSKT

Vi hämtar de gotländska råvarorna samtidigt som vi levererar.

Vi älskar närproducerat. Våra gotländska leverantörer tar fram råvaror av högsta kvalitet – oavsett om det är potatis, ost, morotsmarmelad, kött eller något annat du behöver.

Vi har nästan alltid ett närproducerat alternativ, som smakar himmelskt och garanterar att din meny får en extra krydda. Självklart lämnar aldrig våra gotländska produkter ön. Nära är smakrikt!

FISK & SKALDJUR

GOTLAND & NÄRPRODUCERAT

Vi är den enda lokala restauranggrossisten. Givetvis har vi ett tätt samarbete med de gotländska producenterna så att du som kund bekvämt och enkelt når de lokala produkter du är intresserad av.

För oss är närproducerat lika med gotländskt! Vi söker alltid efter nya produkter och samarbetspartners från den gotländska, ständigt växande, marknaden.
Vi på Keges Grosshandel AB är den korta vägen mellan ditt företag och den lokala producenten. Vi garanterar också en miljövänlig leverans. Produkterna lämnar inte Gotland, utan går direkt till dig som kund i våra smidiga transporter.

KÖTT & CHARK

Välsmakande kött tillhör livets goda. Vi letar hela tiden efter nya vägar att få fram kvalitetsprodukter till ett konkurrenskraftigt pris.

När det gäller svenskt kött så har vi ett väldigt nära samarbete med bland andra Scan Foods och för de gotländska köttdetaljerna samarbetar vi tätt med Gotlands Slagteri, som förser oss med fina lammdetaljer och gotländska specialdetaljer från våra lokala nötdjur.

I dagsläget köper vi mycket kött ifrån Sydamerika, framför allt Brasilien. Därifrån kommer stora kvantiteter av de mest ädla produkterna som oxfilé, biff och entrecote. Många av läckerheterna högrev, fransyska och fläskkött kommer från Tyskland. Våra lammprodukter är av Richmondlamm från Nya Zeeland Gourmetfoods.

För charkprodukter jobbar vi mestadels med Delicious Foods och KLS charkprodukter, som förser oss med det mesta. Härifrån vår ö har vi finfina produkter från Gute Chark i Sanda, som även tar fram specialchark till oss.

OST, MEJERIER & DELIKATESSER

Arla Foods är både huvudleverantör av mjölkprodukter och en av de viktigaste leverantörerna av ostar. Vårt goda samarbete innebär att vi har väldigt korta leveranstider på produkter från det gotländska mejeriet.

Även Färskvarucentralen förser oss med mycket ost från Europa – allt från Goudablock för pizza, till delikata ädelostar. Här har vi också tillgång till en fransk ostgrossist som har drygt sextusen olika ostar i sitt sortiment.

Vi är också stolta över att Stafva Gårdsmejeri levererar närproducerade dessertostar av hög kvalitet.

Vi samarbetar även med Ridderheims som ger oss möjlighet att förse dig som kund de flesta av Italien och Spaniens underbara ostar, skinkor och oliver. Naturligtvis köper vi deras övriga delikatesser, som salami och goda inläggningar.

Tack vare Werners Gourmetservice har vi ett välfyllt lager med kvalitetschoklad, smaksatt vinäger, kryddor och olika vaniljstänger. Skulle det ändå vara något du saknar så hör av dig i början av veckan, så har vi det hemma till helgen.

Olivoljor handlar vi från DiLuca & DiLuca och av deras dotterföretag Dine Foods köper vi bland annat färsk pasta och fetaost.

VIN & SPRIT

Ända sedan 1995, då matgrossister fick börja sälja och distribuera alkoholdrycker, har vi på Keges haft vin och sprit i vårt ordinarie sortiment.

Vi har ett väldigt nära samarbete med våra leverantörer inom denna varugrupp. Oftast är det leverantören som sköter den huvudsakliga införsäljningen till dig som kund. Sedan sköter vi lager, distribution och den mer dagliga försäljningen.

Vi tillhandahåller det mesta – från det enkla barvinet för nattklubben till den extra omsorgsfullt lagrade flaskan som förhöjer smaken av den möra entrecoten på finkrogen. Detsamma gäller naturligtvis på spritsidan där ni kan beställa batterispriten samtidigt som ni tar hem den dyra exklusiva whiskyn.

Vi arrangerar gemensamma kundträffar med respektive leverantör, som exempel: vinprovning, whiskyprovning och rom-/chokladprovning. Ibland gör vi studiebesök hos någon av våra leverantörers vingårdar, vilket brukar vara väldigt intressant och uppskattat hos de kunder som följer med oss.

… OCH MYCKET MER

Förutom de produktgrupper ni hittar i menyvalen, levererar självklart Keges Grosshandel som enda fullsortimentsgrossist på Gotland, även nedanstående produktgrupper.

  • Frukt & Grönt
  • Fryst
  • Fågel
  • Kolonial
  • NonFood
  • Tobak
  • Övriga drycker

Hör gärna av dig till oss om det är något speciellt du letar efter.

Vill du bli kund?

Du som vill veta mera om Keges Grosshandel, eller bli kund direkt, ta kontakt med någon av oss så berättar vi mer.

LÄGG EN ORDER

Ring eller skicka ett e-post till oss med din order. För fler alternativ se våra kontaktuppgifter.

0498 – 29 16 60